Vraag en antwoord:
Waarom nog een telefoonboek op internet, dat is er toch al ?

Vele websites die in het Nederlandse telefoonboek kunnen zoeken bestaan en voorzien in een behoefte (een greep : zoekopnummer.nl, telefoongids-online.nl, gevonden.cc, Zoeken, nummer.tracen.nl, telefoongids.com, telefoongids.nl, telefoonboek.nl, zoeknummerinfo.nl, telefoonnummer.nl, zoekopnr.info, zoekzone.com, nummervinden.nl zoekopnummer.nl, gebeld.nl, omgekeerdzoeken.nl, nummerzoeker.com, voelspriet.nl) Telefoonarchief.nl onderscheidt zich door een eigen ontwikkelde, snelle, krachtige zoekmachine. Nu is het mogelijk om op (delen van) namen, adressen, telefoonnummers te zoeken etc. Wanneer slechts delen van informatie beschikbaar is zal hiermee sneller en beter resultaat geboekt kunnen worden. 


Waarom kan ik google niet gebruiken ?

Google is een goede zoekmachine maar heeft een aantal beperkingen. Zo heeft Google grote moeite met het zoeken op delen van woorden. Bij het intypen van honds bosse wering komt u niet uit op de hondsbosse zeewering. Daarom suggereert Google meestal gehele woorden die het in zijn database heeft. Verder doorzoekt Google websites en informatie, helaas geen telefoonboeken. Google geeft weer of een pagina of bestand de zoekterm bevat, maar niet waar in dat bestand. Waar in dit bestand de zoekterm staat is geen zaak van Google maar de browser of pdf reader die u gebruikt. In het geval van zoeken in een telefoonboek (wat in feite een bestand is) is Google dus niet geschikt.


Waarom is deze site zo snel terwijl er uitgebreider gezocht kan worden ?

Deze zoekmachine, geschreven door een klein team van mensen werkzaam in de professionele research, maakt het mogelijk resultaten snel te vinden. Deze is vanaf "scratch" geschreven met de bedoeling om razendsnel in een groot bestand te kunnen zoeken. Een kwestie van optimalisatie en een unieke aanpak van zoeken.


Waarom is telefoonarchief.nl gratis ?

Gebruik is gratis om onze zoekmachine te demonstreren en promoten. Wij halen onze inkomsten uit andere activiteiten.


Kan ik deze site ook raadplegen op mijn Smartphone/PDA/GSM ?

Telefoonarchief herkent of u met een Smartphone op de site komt. Plaatjes worden kleiner weergegeven, er worden minder resultaten gegeven en het doorlinken voor direct bellen is toegevoegd. Er is dus geen aparte URL nodig.